Opgericht in:
1960

Standplaats: Bergamo (IT)

Ciöcc is een merk dat een lange geschiedenis heeft in de Italiaanse fietswereld. Echte liefhebbers kunnen zich vast en zeker nog wel de traditionele stalen fietsen herinneren met het unieke Italiaanse design. In de jaren 60 is Ciöcc gestart met het produceren van deze stalen fietsen, samen met ontelbare andere merken zoals DeRosa, Colnago en Pinarello. 

Er gaan geruchten dat het logo van Ciöcc, wat lijkt op een kaartspel, een combinatie is van het logo van DeRosa en Colnago. Volgens velen hadden de eigenaren van deze merken een weddenschap over een jongedame. De eigenaar van Ciöcc was de gelukkige winnaar de weddenschap en mocht als prijs de logo’s van DeRosa en Colnago in zijn logo opnemen. De naam Ciöcc is hierna ook vernoemd, het is namelijk verwant aan het Italiaanse woord gokken of risico’s nemen.

Nadat in de jaren 90 veel merken hun fabriek verhuisde naar Azië, heeft Ciöcc toch besloten om in ‘hun’ Italië te blijven. Deze keuze heeft bijna hun einde betekend aangezien zij niet meer konden concurreren met de grotere merken als Bianchi, Willier of Colnago. Toch heeft het Ciöcc ook veel opgeleverd. Ze kunnen namelijk iets aanbieden wat niet veel merken meer kunnen; een frameset in een eigen kleur laten samenstellen. 

Ciöcc heeft namelijk de spuiterij in Italië, zo kunnen ze een fiets precies zo maken zoals jij hem wilt! Daarnaast levert Ciöcc enkel maar losse frames zodat je naast de kleur ook de afmontage zelf kunt samenstellen. Van Titanium tot carbon, van metallic lak tot en met matte lak, het is allemaal te krijgen bij Ciöcc.

Sinds 2018 heeft Ciöcc ook een elektrische racefiets in de collectie. Samen met Pollini hebben zij een motor ontwikkeld welke krachtig genoeg is om de Italiaanse Dolomieten te betwisten. Polini is Italië bekend van de scooter en brommer motoren.

De Polini E-P3 motor is de elektrische aandrijving voor fietsen. De E-P3 motor heeft een vermogen van 250W met een maximaal piekvermogen van 500W. Daarnaast beschikt de motor over een maximale koppel van 70Nm. In combinatie met een 500Wh accu kan een Polini E-P3 motor tot wel 150km ondersteunen.

De accu van Polini is makkelijk van de fiets te halen zodat je hem ook mee kunt nemen en binnen op laden. Liever op de fiets? Ook geen probleem, de accu heeft ook een oplaadpunt op de fiets.

Ciöcc E-Veloce Carbonio

De Ciöcc E-Veloce Carbonio is de carbon uitvoering. Deze carbonracer is licht, strak en stijf waardoor de fiets reageert als een doodnormale racer. Bergop echter, accelereert de E-veloce enorm snel waardoor de klimmetjes een peulenschil zijn.

Ciöcc levert enkel losse frames waardoor je de fiets helemaal zelf naar wens kunt samenstellen. Naast de afmontage kun je ook de kleuren van het frame zelf customizen. Gekke metalic kleuren of liever simpel neutrale kleuren? Bij Ciöcc is niets te gek.

Als voorbeeld: De Ciocc afgemonteerd met een Shimano Ultegra groepset heeft een prijskaartjes van €7.590.

KLIK HIER OM DE E-Veloce Carbonio ZELF SAMEN TE STELLEN.

Ciöcc E-Veloce Alluminio

Naast de Ciöcc E-Veloce Carbonio heb je ook de keuze uit een aluminium versie. Deze budget-vriendelijkere variant heeft exact dezelfde motor en geometrie als zijn duurder broertje. Hiernaast beschikt je over dezelfde luxe om de fiets helemaal zelf samen te stellen.

Ook de Ciöcc E-veloce Alluminio wordt er enkel een los frame geleverd. Je kunt daarom de fiets helemaal zelf opbouwen qua afmontage maar ook qua kleur. De Ciöcc E-Veloce Alluminio is te krijgen met of zonder schijfremmen. Liever een recht stuur? Geen probleem! Omdat wij de fiets helemaal zelf opbouwen kan dit natuurlijk ook!

Het prijskaartje? De Ciöcc E-Veloce Alluminio is al te krijgen vanaf €5.290.

KLIK HIER OM DE E-Veloce Alluminio ZELF SAMEN TE STELLEN.

Ciöcc E-Veloce Gravel

Het gravel segment wordt steeds populairder! Ciöcc heeft hiervoor ook een elektrische variant ontwikkeld. Met een maximale bandbreedte van 38mm is deze fiets ook geschikt voor de grovere bandjes.

Ook de Ciöcc E-Veloce Gravel is te krijgen in een los frameset. Hierdoor kun je de fiets helemaal zelf customizen. De kleur op de foto is de Cameleon kleur, deze heeft een hele speciale blauw/paarse gloed.

De Ciöcc E-Veloce Gravel heeft hetzelfde prijskaartje als de race-variant. De Ciöcc E-Veloce Gravel is al te krijgen vanaf €5.290.

Zelf de Ciöcc E-Veloce Gravel samenstellen? Klik hier!

Jos Feron - Close-up van een racefiets Jos Feron - Voorkant van de zaak Jos Feron - Teamfoto Jos Feron Jos Feron - Allerlei soorten gereedschap in de werkplaats