Opgericht in:
1960

Standplaats: Bergamo (IT)

Ciöcc is een merk dat een lange geschiedenis heeft in de Italiaanse fietswereld. Echte liefhebbers kunnen zich vast en zeker nog wel de traditionele stalen fietsen herinneren met het unieke Italiaanse design. In de jaren 60 is Ciöcc gestart met het produceren van deze stalen fietsen, samen met ontelbare andere merken zoals DeRosa, Colnago en Pinarello. 

Er gaan geruchten dat het logo van Ciöcc, wat lijkt op een kaartspel, een combinatie is van het logo van DeRosa en Colnago. Volgens velen hadden de eigenaren van deze merken een weddenschap over een jongedame. De eigenaar van Ciöcc was de gelukkige winnaar de weddenschap en mocht als prijs de logo’s van DeRosa en Colnago in zijn logo opnemen. De naam Ciöcc is hierna ook vernoemd, het is namelijk verwant aan het Italiaanse woord gokken of risico’s nemen.

Nadat in de jaren 90 veel merken hun fabriek verhuisde naar Azië, heeft Ciöcc toch besloten om in ‘hun’ Italië te blijven. Deze keuze heeft bijna hun einde betekend aangezien zij niet meer konden concurreren met de grotere merken als Bianchi, Willier of Colnago. Toch heeft het Ciöcc ook veel opgeleverd. Ze kunnen namelijk iets aanbieden wat niet veel merken meer kunnen; een frameset in een eigen kleur laten samenstellen. 

Ciöcc heeft namelijk de spuiterij in Italië, zo kunnen ze een fiets precies zo maken zoals jij hem wilt! Daarnaast levert Ciöcc enkel maar losse frames zodat je naast de kleur ook de afmontage zelf kunt samenstellen. Van Titanium tot carbon, van metallic lak tot en met matte lak, het is allemaal te krijgen bij Ciöcc.

Sinds 2018 heeft Ciöcc ook een elektrische racefiets in de collectie. Samen met Pollini hebben zij een motor ontwikkeld welke krachtig genoeg is om de Italiaanse Dolomieten te betwisten. Polini is Italië bekend van de scooter en brommer motoren.

De Polini E-P3 motor is de elektrische aandrijving voor fietsen. De E-P3 motor heeft een vermogen van 250W met een maximaal piekvermogen van 500W. Daarnaast beschikt de motor over een maximale koppel van 70Nm. In combinatie met een 500Wh accu kan een Polini E-P3 motor tot wel 150km ondersteunen.

De accu van Polini is makkelijk van de fiets te halen zodat je hem ook mee kunt nemen en binnen op laden. Liever op de fiets? Ook geen probleem, de accu heeft ook een oplaadpunt op de fiets.

Ciöcc XC hero

De Ciöcc XC Hero is de elektrische mountainbike van Ciöcc. Deze mountainbike is samen te stellen in kleurstelling zoals jij het wilt! Metallic? Matte lak? of iets heel simpels, het kan allemaal bij Ciöcc. Daarnaast kun je de fiets helemaal zelf opbouwen zoals jij het wilt.

De XC Hero is te krijgen in een 27.5′ uitvoering of 29′. Daarnaast zijn beide frames geschikt voor ‘boost’ wielen en een maximale bandbreedte van 2.6′. De fiets is al te krijgen vanaf een €5.500,00.

Meer info? Klik hier!