Opgericht in:
1960

Standplaats: Bergamo (IT)

Ciöcc is een merk dat een lange geschiedenis heeft in de Italiaanse fietswereld. Echte liefhebbers kunnen zich vast en zeker nog wel de traditionele stalen fietsen herinneren met het unieke Italiaanse design. In de jaren 60 is Ciöcc gestart met het produceren van deze stalen fietsen, samen met ontelbare andere merken zoals DeRosa, Colnago en Pinarello. 

Er gaan geruchten dat het logo van Ciöcc, wat lijkt op een kaartspel, een combinatie is van het logo van DeRosa en Colnago. Volgens velen hadden de eigenaren van deze merken een weddenschap over een jongedame. De eigenaar van Ciöcc was de gelukkige winnaar de weddenschap en mocht als prijs de logo’s van DeRosa en Colnago in zijn logo opnemen. De naam Ciöcc is hierna ook vernoemd, het is namelijk verwant aan het Italiaanse woord gokken of risico’s nemen.

Nadat in de jaren 90 veel merken hun fabriek verhuisde naar Azië, heeft Ciöcc toch besloten om in ‘hun’ Italië te blijven. Deze keuze heeft bijna hun einde betekend aangezien zij niet meer konden concurreren met de grotere merken als Bianchi, Willier of Colnago. Toch heeft het Ciöcc ook veel opgeleverd. Ze kunnen namelijk iets aanbieden wat niet veel merken meer kunnen; een frameset in een eigen kleur laten samenstellen. 

Ciöcc heeft namelijk de spuiterij in Italië, zo kunnen ze een fiets precies zo maken zoals jij hem wilt! Daarnaast levert Ciöcc enkel maar losse frames zodat je naast de kleur ook de afmontage zelf kunt samenstellen. Van Titanium tot carbon, van metallic lak tot en met matte lak, het is allemaal te krijgen bij Ciöcc.

Ciöcc Misfit

Titanium is voor altijd! Ciöcc bewijst inderdaad dat titanium misschien wel de mooiste materiaalsoort is om een fiets mee te maken; duurzaam, roestvrij en uitstekende comfort. Deze eigenschappen maken een titanium fiets eeuwig in gebruik. De Ciöcc Misfit staat bekend om haar benijdenswaardige prestaties en lichte gewicht. De Ciöcc Misfit is het ‘Gran Turismo’ model!

De Ciöcc Misfit is gemaakt van Titanium Grade 9 (3/AL – 2,5 V). Dit wil zeggen dat het titanium 3% aluminium en 2.5% vanadium bevat. Deze samenstelling zorgt voor een ideale balans tussen comfort en stijfheid. Het frameset wordt geleverd inclusief een carbon voorvork en is geschikt voor een maximale banddikte van 28mm. Daarnaast is de versie met schijfremmen zelfs geschikt tot banden met een bandbreedte van 40mm. Dit titanium frame is al te krijgen voor €6.399,-

Ciöcc Supremo

De Ciöcc Supremo is het topmodel van Ciöcc. Dé fiets voor semi-professionals en de echte granfondo racers! De Supremo is gemaakt van de 1K carbon, welke geoptimaliseerd is om stijf maar ook licht te zijn. Het mooi aan Ciöcc is echter dat je alle frames helemaal zelf kunt samenstellen qua kleur.

Daarnaast biedt Ciöcc enkel losse frames aan. Het voordeel hiervan is dat je je fiets helemaal zelf kunt samenstellen qua afmontage. Je hebt dus enorm veel vrijheid en kun je je fiets helemaal zelf customizen. De Ciöcc Supremo is te krijgen in een schijfrem of velgrem-versie.

De Supremo SL is te krijgen vanaf €4.699,-, de versie met schijfremmen heeft een prijskaartje van €5.299,-

KLIK HIER OM DE SUPREMO ZELF SAMEN TE STELLEN.

Ciöcc Devilry

Handgemaakt in Italië! De Ciöcc Devilry is aerodynamische carbon racer welke voor 100% handgemaakt is in Italië. The Devilry is het top-punt van stijfheid, snelheid en agressiviteit. In combinatie met een volledige clean-look vanwege de interne kabels is deze fiets een van de mooiste aeroracers!

Liever toch geen interne kabels? Geen probleem! De Ciöcc Devilry is ook te krijgen met de kabels ‘buiten-om’. Daarnaast kun je bij de Ciöcc Devilry de keuze maken om de fiets af te monteren met schijfremmen of velgremmen. Zoals je bij Ciöcc gewent bent kun je deze fiets wederom helemaal zelf samenstellen. Zo heb je de keuze om de kleur helemaal zelf samen te stellen en kun je de afmontage samen ons customizen.

De Ciöcc Devilry heeft een verkoopprijs van €4.699,- .

Zelf de Ciöcc Devilry samenstellen? Klik hier!

Ciöcc Rydon

De Ciöcc Rydon is ontworpen om de toerfietser te ondersteunen tijdens de langere tochten welke niet willen inleveren op comfort of performance. De frames zijn gemaakt van een UDM carbonvezel welke vibraties verminderen en verhogen de comfort op lange afstand. Ondanks dat het een comfort-racer is, ziet hij er nog héél flitsend uit!

De Ciöcc Rydon is te krijgen in een schijfrem- of velgremvariant. De velgrem variant beschikt over direct-mount welke de remkracht verbeteren. Net zoals alle andere Ciöcc fietsen kun je deze wederom zelf samenstellen, zowel de kleur als de afmontage. De Ciöcc Rydon SL Disc heeft een frameprijs van €1.999 waarbij de zadelpen en voorvork is inbegrepen. De Ciöcc Rydon SL Direct Mount heeft een frameprijs van €1.899.

Zelf de Ciöcc Rydon samenstellen? Klik hier!

Ciöcc Morpo

De Ciöcc Morpho is het ideale frame voor fietsers die opzoek zijn naar comfort, stabiliteit en lange levensduur. Door de kortere bovenbuis en langere balhoofdbuis heb je de mogelijkheid om een comfortabele houding te creëren. In combinatie met traditioneel design weet je zeker dat je een tijdloze fiets hebt.

Ook de Ciöcc Morpho is te krijgen in een variant met schijfremmen of velgremmen. De schijfrem variant beschikt over steekassen zowel voor als achter. Het frameset dat geschikt is voor schijfremmen heeft een prijs van €1.799. De velgrem variant heeft een prijs van €1.699. Uiteraard kun je voor deze prijzen de fiets helemaal zelf samenstellen qua kleur en afmontage.

Zelf de Ciöcc Morpho samenstellen? Klik hier!

Jos Feron - Close-up van een racefiets Jos Feron - Voorkant van de zaak Jos Feron - Teamfoto Jos Feron Jos Feron - Allerlei soorten gereedschap in de werkplaats