Opgericht in:
1977

Standplaats: Halmstad (Zweden)

Een ware revolutie in de sportkleding! Van katoen naar polyester.

Het Zweedse leger maakte in de jaren 50 gebruik van katoenen onderhemden. Als de piloten van gevechtsvliegtuigen in een noodsituatie de lanceerstoel gebruikte, bevroor vrijwel meteen katoenen onderhemd. Het bezweette shirt bevroor doordat de temperaturen buiten de cockpit extreem laag waren.

Anders Bengtsson loste dit probleem op door gebruik te maken van een nieuw stof; polyester. Een ware verademing, ook voor sporters. Sporters hadden namelijk ook problemen met de katoenen shirts. Het vermogen van een sporter nam significant af wanneer het lichaam afkoelde door een bezweette baselayer. Met de revolutie van polyester was dit het begin van het succes van Craft. In het heden staat Craft nog steeds bekend van haar baselayers, warmers en hulpmiddelen.

Een goede baselayer is geen overbodige luxe. Een baselayer zorgt ervoor dat je zweet wordt opgenomen en je een droge huid hebt. Hierdoor koelt het lichaam minder snel af waardoor je meer energie hebt om te blijven fietsen. Craft heeft een onderverdeling gemaakt in het assortiment. 

De meest gekozen variant is de Active-line. Dit ondershirt is een van de meest geavanceerde baselayers op de markt. De baselayer zorgt ervoor dat je lichaam perfect op temperatuur wordt gehouden. Deze baselayer wordt gebruikt in temperaturen van -5 tot 15 graden. Deze all-round baselayer heeft een prijskaartje van €44,95 voor de versie met korte mouwen. De versie met lange mouwen kost €5,00 meer.

Naast de Active-line heeft Craft ook nog een Cool-line. Deze baselayer is ontworpen om je in de warmere dagen te ondersteunen.