Opgericht in:
1919

Standplaats: Gent (België)

In 1919 ontwierp de Belg Roger Lacroix de eerste helm van Lazer. Het merk Lazer is een echt familiebedrijf en is het oudste helmenbedrijf ter wereld. Vanuit een kelder werden leren onderdelen verwerkt tot veilige helmen, allereerst voor motoren. Sinds 1987 maakt Lazer ook helmen voor fietsen. 

Tot op heden probeert Lazer nog steeds de allerbeste helmen te maken met de hulpmiddelen die momenteel beschikbaar zijn. Het is de missie van Lazer om iedere fietser zo veilig mogelijk rond te laten rijden.

De raceseries van Lazer bestaat uit 6 verschillende modellen. Ieder model is verkrijgbaar in een uitvoering met én zonder MIPS. MIPS is een innovatief systeem welke ervoor zorgt dat je nog beter beschermd bent tegen hersenschade. De meeste hersenschade wordt veroorzaakt door rotationele krachten. Het MIPS systeem verminderd deze krachten significant. 

Het topmodel in de raceserie is de Lazer Genesis. Met deze helm rijdt onder andere de formatie van Jumbo-Visma de Tour de France.  De Genesis is de lichtste helm in de collectie van Lazer. De Genesis is te krijgen in 5 verschillende kleuren en heeft een prijskaartje van €219,99.

De meest gekozen helm van Lazer is echter de Tonic. Deze helm zit vrijwel iedereen lekker een heeft een vriendelijker prijskaartje. De versie met MIPS kost €99,99 en de versie zonder €79,99.

De mountainbike collectie van Lazer bestaat uit echte die-hard mountainbike helmen. Speciaal ontwikkeld voor de mountainbiker met extra bescherming op het achterhoofd. Daarnaast beschikken de mountainbike helmen ook over een klepje aan de voorzijde voor extra bescherming. Tevens ziet het ook gewoon ‘cool’ uit! 

De mountainbike collectie bestaat uit 3 verschillende modellen. Het topmodel in onze winkel is de Lazer Impala; dit model is te krijgen met de extra MIPS bescherming of zonder. De Impala heeft een prijskaartje van €119,99, de versie met MIPS is €20,00 duurder.

Naast de Impala is de Roller en Coyote ook speciaal ontwikkeld voor mountainbikers. De Coyote is meer de helm voor de echte mountainbiker terwijl de Roller meer geschikt is voor de all-round tour fietser. Beide hebben een prijskaartje van €79,99 en €99,99 met MIPS.

Jos Feron - Close-up van een racefiets Jos Feron - Voorkant van de zaak Jos Feron - Teamfoto Jos Feron Jos Feron - Allerlei soorten gereedschap in de werkplaats