Opgericht in:
2007

Standplaats: San Luis Obispo (Verenigde Staten)

Het was de missie van Lezyne in 2007 om de goedkope plastic tools te veranderen voor hoogwaardige duurzame aluminium tools. Dit is gelukt!

Lezyne is momenteel marktleider van hoogwaardige fietsaccessoires. Lezyne staat bekend om haar LED verlichting, fietspompen en tools om je reparatie uit te voeren. Alle accessoires van de Lezyne zijn gemaakt van aluminium waardoor ze een langere levensduur hebben dan vergelijkbare plastic accessoires.

De laatste innovaties van Lezyne zijn de Pocket Drive en Storage Drive. De Storage Drive is een zeer elegante en eenvoudige multitool. De Storage Drive kan makkelijk om de zadelpen heen gemonteerd worden. De prijs van de storage drive is €24.95

Lezyne haar uithangbord blijft het uitgebreide assortiment LED verlichting. Alle verlichting van Lezyne is oplaadbaar door middel van USB, ook makkelijk wanneer je bijvoorbeeld onderweg bent.

Lezyne heeft zowel voor- als achterverlichting. Binnen Lezyne wordt de prijs van het lampje bepaald door het aantal lumen. Heb je bijvoorbeeld de Lezyne Mini Drive, deze heeft 400 lumen en heeft een prijs van €29,95. De Lezyne Hecto Drive is identiek, enkel heeft dit lampje 500 lumen. De prijs hiervan is €39,95.

Het meest luxe model van de achterlampjes is de Lezyne Laser Drive. Dit lampje lasert twee strepen op de weg waardoor de automobilisten eenvoudig zien welke afstand zij dienen te houden. De prijs van dit meest luxe lampje is €59,95.

Bandendruk is voor elke fiets van belang. Een goede pomp is daarom geen overbodige luxe en een standaard in iedere fietsgarage.

Er zijn verschillende manieren om je banden op te pompen. Een vloerpomp, handpomp of zelfs een Co2 drive. Binnen de vloerpompen heb je verschillende modellen, wel allen met een drukmeter.

In de handpompen heb je ook verschillende modellen. De Lezye HP (high pressure) modellen zijn uitermate geschikt voor racefietsen omdat deze vaker een hogere druk nodig hebben >7 bar. De Lezyne HV drive is geschikt voor de mountainbikes.

Naast pompen en verlichtingen heeft Lezyne nog een uitgebreide assortiment accessoires en tools.

Misschien de meest gebruikte tool van Lezyne is het tubeless-kit. Dit is een plug welke gebruikt wordt om tubeless banden te repareren. Mocht je bijvoorbeeld een gat in je band hebben, dan kun je hier deze plug voor gebruiken. Prijs van deze tubeless kit is €19,95

De Lezyne V-10 tool is een multitool welke ook beschikt over een kettingpons. Hierdoor heb je de mogelijkheid om een gebroken ketting te repareren tijdens het fietsen. Prijs hiervan is €39,95.

Jos Feron - Close-up van een racefiets Jos Feron - Voorkant van de zaak Jos Feron - Teamfoto Jos Feron Jos Feron - Allerlei soorten gereedschap in de werkplaats