Opgericht in: 1839

Standplaats: Munchen (Duitsland)

Innovatief zijn door traditie. Samples bewaren en verder ontwikkelen wat goed is!

Het Duiste merk is opgericht door Jacob Roeckl. In 1839 stond hij bekend als een specialist in het bewerken van leer. Destijds verwerkte Jacob leer in de vorm van verschillende producten, maar stond hij bekend om zijn handschoenen.

In het heden staat Roeckl momenteel nog steeds bekend om de handschoenen. Ze zijn echter gemoderniseerd en maken geen gebruik meer van leren grondstoffen. Alle handschoenen van Roeckl zijn gemaakt van lycra, mesh en spandex. Daarnaast hebben alle handschoenen padding aan de binnenkant om de druk op te vangen.

De meest luxe handschoen van Roeckl is de Alpha. Deze handschoen heeft de pijnvrij garantie; mocht je nog steeds pijnlijke handen hebben bij gebruik, dan mag je de handschoenen kosteloos terugbrengen.

De Roeckl Alpha maakt gebruik van de Alpha GEL®. Deze gel vangt schokken uitermate goed op waardoor deze handschoen geschikt is voor fietsers die veel over slechte wegen rijden en voor personen met gevoelige handen. Daarnaast beschikt de handschoen over een zachte badstof waarmee het zweet comfortabel kan worden afgeveegd. De prijs van de Alpha handschoen is €65,00.

De Roeckl Nelson is het instapmodel handschoen. Deze handschoen heeft een prijskaartje van €25,00.

Jos Feron - Close-up van een racefiets Jos Feron - Voorkant van de zaak Jos Feron - Teamfoto Jos Feron Jos Feron - Allerlei soorten gereedschap in de werkplaats