Opgericht in:
1958

Standplaats: Givisiez (Zwitersland)

REVOLUTIE VAN SKIPALEN: GEBOORTE VAN SCOTT

De skisport werd revolutionair veranderd met een technische innovatie van Ed Scott, een getalenteerde ingenieur en ski-racer die in Sun Valley, Idaho, woont. Ed Scott’s uitvinding van de eerste taps toelopende aluminium skistok verving onmiddellijk het bestaande gebruik van de bamboe en stalen stok.

Die revolutionaire uitvinding lanceerde een nieuw merk dat naar Ed’s achternaam werd genoemd; SCOTT. Ed positioneerde SCOTT als technisch productleider in de skimarkt. De aanvankelijke visie van Ed SCOTT om op technische innovatie te richten zou dienen als de hoeksteen van de bedrijfsfilosofie naarmate het merk volwassen werd.

In 1989 maakt SCOTT een merkwaardig debuut in het wielrennen. Ze hielpen Greg Lemond namelijk met een spectaculaire innovatie naar zijn Tour de France zege. Charley French, een levenslange SCOTT engineer, ontwikkelde het eerste aerodynamische opzetstuur.

Vanaf toen ging het snel met SCOTT, zo ontwikkelde ze de Unishock mountainbike vering, de eerste full-suspension mountainbike en de eerste volledige carbon mountainbike. Deze ontwikkelingen bleven niet onopgemerkt, ze kregen enorm veel publiciteit. De Endorphin, de eerste carbon mountainbike, werd een absolute legende in de mountainbike wereld.

Sinds 2001 is SCOTT ook niet meer weg te denken uit de racewereld. Ze ontwikkelde een carbon raceframe dat voor het eerst onder de 1,000 gram dook. De SCOTT CR-1 was in de 2003 het lichtste carbon frame dat op de markt te krijgen was.

Ook in de E-bike wereld is SCOTT geen onbekende. Sinds 2010 heeft SCOTT een samenwerking met elektronica gigant Bosch. Samen met Bosch hebben zij een systeem ontwikkeld welke esthetisch en makkelijk in gebruik is. Voor de urban-serie heeft SCOTT ervoor gekozen om een exclusieve partnership aan te gaan met SCOTT, dit wil zeggen dat zij enkel gebruik maken van Bosch motoren en accu’s. 

In 2021 hebben zij naast de 25 km/u ook de eerste 45 km/u aan het assortiment toegevoegd. Deze modellen hebben de specifieke motoren van Bosch welke geschikt zijn om snelheden van boven de 25 km/h te halen.

SCOTT Axis eRide

Één fiets die voor alles een antwoord heeft! Met een mix van een urban-, trekking en mountainbike is de Axis eRIDE de SUV in de e-bike wereld. De Axis zorgt ervoor dat je feilloos over de oudste kasseistroken kunt fietsen, plezier kunt hebben op gravelpaden en je ook helpt bij je dagelijkse leven. De Axis eRide is meer dan een simpele e-bike.

De SCOTT Axis modellen maken allen gebruik van een Bosch ondersteuning. Het topmodel beschikt over de nieuwste Bosch Gen4 Performance CX motor met bijbehorende 625Wh accu. Met een maximum ondersteuning van 74Nm en 340% is deze fiets zeker geschikt voor het heuvelland. Met de nieuwste Shimano XT en X-Fusion achterdemper is deze fiets ook afgemonteerd met enkel de beste onderdelen! Deze fiets heeft een prijs van €5.299.

De SCOTT Axis eRide 20 is het instapmodel. Deze fiets beschikt over de Bosch Performance motor in combinatie met een 500Wh accu. Deze motor heeft een maximum van ondersteuning met 65Nm. Dit model is te krijgen in zowel een dames- als herenuitvoering. De prijs van dit model is €2.999.

SCOTT Silence eRide

Heb je echt per se een auto nodig om naar je werk te gaan? Deze SCOTT Silence eRide gaat je mening veranderen! De gloednieuwe SCOTT Silence modellen zullen de toekomst van mobiliteit gaan veranderen met hun unieke design en meest geavanceerde batterij systemen wat er momenteel op de markt zijn! Snelheden tot 45 km/u gegarandeerd, uniek geïntegreerd design en Bosch e-bike componenten!

Alle SCOTT Silence modellen beschikken over de nieuwe Bosch Performance Speed motoren. Met 74Nm aan vermogen helpt deze motor je iedere heuvel op. Daarnaast hoef je je niet druk te maken om de actieradius, met een maximale accugrootte van 1125Wh kun je tot 225km met ondersteuning fietsen. Het duurt slechts 3.7 uur om de 625Wh op te laden.

De SCOTT Silence is te krijgen vanaf €4.199 in zowel een dames- als herenmodel. Het topmodel beschikt over een carbon voorvork, de nieuwste technische snufjes en een belt-aandrijving. Het topmodel heeft een prijs van €5.799.

SCOTT Sub Sport eRide

De SCOTT Sub Sport eRide is de sportievere e-bike met de eigenschappen van een ‘normale’ urban fiets. Rijd je langere tochten en wil je toch voldoende ondersteuning op de steile klimmetjes in België? De Sport-serie van SCOTT beschikt over een sterke Bosch Performance CX motor welke je helpen met een maximale ondersteuning van 75Nm en 340%. Met de 625 of 500Wh accu weet je zeker dat je voldoende bereik hebt.

De SCOTT Sub Sport eRide 10 is het topmodel. Deze uitvoering beschikt over de nieuwste Shimano XT 12-speed groepset en een verende voorvork met lock-out. Met verschillende accessoires zoals bagagedrager, verlichting en slot is deze fiets echter ook geschikt voor je dagelijkse ritjes naar de supermarkt. Vergeleken met de SCOTT Axis eRide is de Sub Sport eRide meer gericht op het normale asfalt. De SCOTT Sub Sport eRide is al te krijgen vanaf €3.099. Het topmodel heeft een prijs van €3.499.

SCOTT Sub Tour eRide

De SCOTT Sub Tour eRide is dé tour e-bike van SCOTT. Deze fiets maakt het fietsen weer toegankelijk, ook in het heuvelland! Met een fatsoenlijke ondersteuning waarmee je circa 80 kilometer kunt fietsen, is het mogelijk om de boodschappen weer met de fiets te doen. De nieuwe geometrie van het frame in combinatie met Bosch onderdelen is dit een betrouwbare fiets waar je niet naar hoeft om te kijken.

De SCOTT Sub Tour eRide is te krijgen in 3 verschillende modellen en heb je de keuze uit 3 verschillende uitvoeringen. Zo kun je kiezen uit het heren- of damesmodel maar heb je daarnaast ook de keuze uit een lage instap. Deze lage instap heeft de accu in het frame verwerkt waardoor die lijkt op een doodnormale stadsfiets. Je kunt kiezen uit 2 verschillende motoren; de Bosch Active Plus of Performance. De SCOTT Sub Tour eRide is te krijgen vanaf €2.699. De meest luxe uitvoering beschikt over de Bosch Performance motor en 625Wh accu. Deze fiets heeft een prijs van €2.999.

SCOTT Sub Active eRide

De SCOTT Sub Active eRide is de comfort e-bike van SCOTT. Met een breder zadel en hoger stuur voel je je nooit ongemakkelijk tijdens het fietsen. In combinatie met goede verlichting, een stevige bagagedrager en spatborden is deze fiets klaar voor jouw dagelijkse ritjes. Vergeleken met de Sub Tour serie van SCOTT is de Active serie toegankelijker.

De SCOTT Active eRide is al te krijgen vanaf €2.299. In deze serie krijg je de Bosch Active line motor in combinatie met een 400Wh accu. Toch het comfort van de active serie maar in combinatie met de sterke Bosch Performance motor? Dat kan, de SCOTT Sub Active is ook te krijgen voor €2.699 in de sterkste uitvoering.

Jos Feron - Close-up van een racefiets Jos Feron - Voorkant van de zaak Jos Feron - Teamfoto Jos Feron Jos Feron - Allerlei soorten gereedschap in de werkplaats