Opgericht in:
1958

Standplaats: Givisiez (Zwitersland)

REVOLUTIE VAN SKIPALEN: GEBOORTE VAN SCOTT

De skisport werd revolutionair veranderd met een technische innovatie van Ed Scott, een getalenteerde ingenieur en ski-racer die in Sun Valley, Idaho, woont. Ed Scott’s uitvinding van de eerste taps toelopende aluminium skistok verving onmiddellijk het bestaande gebruik van de bamboe en stalen stok.

Die revolutionaire uitvinding lanceerde een nieuw merk dat naar Ed’s achternaam werd genoemd; SCOTT. Ed positioneerde SCOTT als technisch productleider in de skimarkt. De aanvankelijke visie van Ed SCOTT om op technische innovatie te richten zou dienen als de hoeksteen van de bedrijfsfilosofie naarmate het merk volwassen werd.

In 1989 maakt SCOTT een merkwaardig debuut in het wielrennen. Ze hielpen Greg Lemond namelijk met een spectaculaire innovatie naar zijn Tour de France zege. Charley French, een levenslange SCOTT engineer, ontwikkelde het eerste aerodynamische opzetstuur.

Vanaf toen ging het snel met SCOTT, zo ontwikkelde ze de Unishock mountainbike vering, de eerste full-suspension mountainbike en de eerste volledige carbon mountainbike. Deze ontwikkelingen bleven niet onopgemerkt, ze kregen enorm veel publiciteit. De Endorphin, de eerste carbon mountainbike, werd een absolute legende in de mountainbike wereld.

Sinds 2001 is SCOTT ook niet meer weg te denken uit de racewereld. Ze ontwikkelde een carbon raceframe dat voor het eerst onder de 1,000 gram dook. De SCOTT CR-1 was in de 2003 het lichtste carbon frame dat op de markt te krijgen was.

In 2017 maakte SCOTT de lichtste aero racefiets met schijfrem ooit. Dit nieuw model werd de favoriete partner van het Michelton-SCOTT team. Ondanks dat deze fiets wordt bestempeld als ruw en stug wist Mathew Hayman in 2017 de ‘Hel van het Noorden’ op zijn naam te schrijven.

Naast de SCOTT Foil staat de SCOTT Addict. Op deze super lichte klimmers fiets wist Adam Yates de Vuelta d’Espange. De SCOTT Addict was al lange tijd een vaste waarde in het assortiment. Voor 2020 heeft SCOTT deze fiets volledig in een nieuw jasje gestoken met de nieuwste technieken.

De SCOTT Aspect eRide is het hulpmiddel om urenlang off-road te ploeteren op de steile klimmetjes en technische trails. Met een betrouwbaar Bosch E-systeem welke voldoende ondersteuning biedt is deze fiets jouw nieuwe partner in crime!

De SCOTT Aspect eRide is te krijgen in vijf verschillende uitvoeringen. De meest luxe versie beschikt over de Bosch Performance CX motor met een 625wh accu. Afgemonteerd met enkel top-compontenten van SRAM en Rockshox is dit het top-model. Deze comfortabele hardtail heeft een prijskaartje van €3.499

De Aspect eRide is echter ook al te krijgen vanaf €2.799. Deze versie beschikt over de Bosch Active Plus motor in combinatie met een 500wh accu.

De SCOTT Spark eRide is de stoerdere versie van de SCOTT Aspect. Naast een voorvork heeft deze mountainbike ook een achterdemper waardoor die op het ruigere terrein ook nog goed uit de voeten komt.

De SCOTT Spark eRide maakt, tot in tegenstelling van alle andere modellen, gebruik van een Shimano Steps ondersteuning. De Shimano Steps motoren hebben een hoger piek-vermogen welke de Spark nodig heeft om de hele steile stukken bos.

De SCOTT Spark eRide is verkrijgbaar in twee verschillende modellen waarvan enkel de afmontage verschillend is. De motor en frame blijft identiek tussen de twee. Zo beschikt de SCOTT Spark eRide 910 over een Fox 34 Rhytm voorvork terwijl de Spark eRide 920 over de goedkopere RockShox Recon beschikt. Beide fietsen hebben een ander prijskaartje. De SCOTT Spark 910 heeft namelijk een prijskaartje van €5.199 en de 920 maar €4.399

De SCOTT Strike is het nieuwste model in de SCOTT e-serie. De SCOTT Strike is gericht op comfort waar de SCOTT Spark meer richt op performance. Met een seatdropper, meer veerweg en comfortabelere geometrie is deze gericht op comfort!

De SCOTT Strike eRide 940 is het instap-model welke wel al beschikt over de sterkste motor van Bosch, zo ‘instap’ is het dus niet. In combinatie met een SRAM SX Eagle groepset is dit een degelijke fiets waarmee je ieder parcours aankunt. Prijskaartje? €3.999.

Toch liever een beter afmontage? De SCOTT Strike 920 beschikt over een grotere accuradius en betere voorvork en achterdemper. Deze fiets heeft een prijs van €4.999.

Het topmodel van SCOTT is de Strike eRide 900 Premium. Deze fiets beschikt over het uitgebreidste computersysteem waar ook bluetooth apparaten op kunnen worden aangesloten en is verder afgemonteerd met de SRAM NX Eagle groepset. Deze fiets heeft een prijs van €6.599.

Uitdagende parcoursen zoals de Ardennen of Alpen? De SCOTT Genius eRide is de enduro/trail mountainbike met ondersteuning welke op ieder parcours uit de voeten komt. De SCOTT Genius eRide is voor 2020 volledig vernieuwd met één doel; INTEGRATION.

Het doel was om een een fiets te creëren welke een grote accuradius had, welke stijf en licht was en moest er goed uit zien. SCOTT is het gelukt om de vereisten te verwerken in de Genius eRide; een mijlpaal in de geschiedenis van SCOTT.

De Genius eRide is verkrijgbaar is 4 verschillende uitvoeringen en is verkrijgbaar vanaf €4.299. De Genius eRide 900 Tuned is het topmodel welke een prijskaartje heeft van €7.599. Meer informatie? Kom langs en laat je all ins- en outs uitleggen.