Opgericht in:
1958

Standplaats: Givisiez (Zwitersland)

REVOLUTIE VAN SKIPALEN: GEBOORTE VAN SCOTT

De skisport werd revolutionair veranderd met een technische innovatie van Ed Scott, een getalenteerde ingenieur en ski-racer die in Sun Valley, Idaho, woont. Ed Scott’s uitvinding van de eerste taps toelopende aluminium skistok verving onmiddellijk het bestaande gebruik van de bamboe en stalen stok.

Die revolutionaire uitvinding lanceerde een nieuw merk dat naar Ed’s achternaam werd genoemd; SCOTT. Ed positioneerde SCOTT als technisch productleider in de skimarkt. De aanvankelijke visie van Ed SCOTT om op technische innovatie te richten zou dienen als de hoeksteen van de bedrijfsfilosofie naarmate het merk volwassen werd.

In 1989 maakt SCOTT een merkwaardig debuut in het wielrennen. Ze hielpen Greg Lemond namelijk met een spectaculaire innovatie naar zijn Tour de France zege. Charley French, een levenslange SCOTT engineer, ontwikkelde het eerste aerodynamische opzetstuur.

Vanaf toen ging het snel met SCOTT, zo ontwikkelde ze de Unishock mountainbike vering, de eerste full-suspension mountainbike en de eerste volledige carbon mountainbike. Deze ontwikkelingen bleven niet onopgemerkt, ze kregen enorm veel publiciteit. De Endorphin, de eerste carbon mountainbike, werd een absolute legende in de mountainbike wereld.

Sinds 2001 is SCOTT ook niet meer weg te denken uit de racewereld. Ze ontwikkelde een carbon raceframe dat voor het eerst onder de 1,000 gram dook. De SCOTT CR-1 was in de 2003 het lichtste carbon frame dat op de markt te krijgen was.

Ook in de E-bike wereld is SCOTT geen onbekende. Sinds 2010 heeft SCOTT een samenwerking met elektronica gigant Bosch. Samen met Bosch hebben zij een systeem ontwikkeld welke esthetisch en makkelijk in gebruik is. Voor de urban-serie heeft SCOTT ervoor gekozen om een exclusieve partnership aan te gaan met SCOTT, dit wil zeggen dat zij enkel gebruik maken van Bosch motoren en accu’s.

In 2021 hebben zij naast de 25 km/u ook de eerste 45 km/u aan het assortiment toegevoegd. Deze modellen hebben de specifieke motoren van Bosch welke geschikt zijn om snelheden van boven de 25 km/h te halen.

De SCOTT Aspect eRide is het hulpmiddel om urenlang off-road te ploeteren op de steile klimmetjes en technische trails. Met een betrouwbaar Bosch E-systeem welke voldoende ondersteuning biedt is deze fiets jouw nieuwe partner in crime!

De SCOTT Aspect eRide is te krijgen in vijf verschillende uitvoeringen. De meest luxe versie beschikt over de Bosch Performance CX motor met een 625wh accu. Afgemonteerd met enkel top-compontenten van SRAM en Rockshox is dit het top-model. Deze comfortabele hardtail heeft een prijskaartje van €3.599

De Aspect eRide is echter ook al te krijgen vanaf €2.699. Deze versie beschikt over de Bosch Active Plus motor in combinatie met een 500wh accu.

De SCOTT Strike is het nieuwste model in de SCOTT e-serie. De SCOTT Strike is gericht op comfort waar de SCOTT Spark meer is gericht op performance. Met een seatdropper, meer veerweg en comfortabelere geometrie is deze gericht op comfort!

De SCOTT Strike eRide 940 is het instap-model welke wel al beschikt over de sterkste motor van Bosch, zo ‘instap’ is het dus niet. In combinatie met een SRAM SX Eagle groepset is dit een degelijke fiets waarmee je ieder parcours aankunt. Prijskaartje? €4.399.

Toch liever een beter afmontage? De SCOTT Strike 920 beschikt over een grotere accuradius en betere voorvork en achterdemper. Deze fiets heeft een prijs van €5.199.

Het topmodel van SCOTT is de Strike eRide 900 Premium. Deze fiets beschikt over het uitgebreidste computersysteem waar ook bluetooth apparaten op kunnen worden aangesloten en is verder afgemonteerd met de Shimano XT groepset. Deze fiets heeft een prijs van €6.799.

Uitdagende parcoursen zoals de Ardennen of Alpen? De SCOTT Genius eRide is de enduro/trail mountainbike met ondersteuning welke op ieder parcours uit de voeten komt. De SCOTT Genius eRide is voor 2020 volledig vernieuwd met één doel; INTEGRATION.

Het doel was om een een fiets te creëren welke een grote accuradius had, welke stijf en licht was en moest er goed uit zien. SCOTT is het gelukt om de vereisten te verwerken in de Genius eRide; een mijlpaal in de geschiedenis van SCOTT.

De Genius eRide is verkrijgbaar is 4 verschillende uitvoeringen en is verkrijgbaar vanaf €4.799. De Genius eRide 900 Tuned is het topmodel welke een prijskaartje heeft van €8.199. Meer informatie? Kom langs en laat je all ins- en outs uitleggen.