Opgericht in:
1958

Standplaats: Givisiez (Zwitersland)

REVOLUTIE VAN SKIPALEN: GEBOORTE VAN SCOTT

De skisport werd revolutionair veranderd met een technische innovatie van Ed Scott, een getalenteerde ingenieur en ski-racer die in Sun Valley, Idaho, woont. Ed Scott’s uitvinding van de eerste taps toelopende aluminium skistok verving onmiddellijk het bestaande gebruik van de bamboe en stalen stok.

Die revolutionaire uitvinding lanceerde een nieuw merk dat naar Ed’s achternaam werd genoemd; SCOTT. Ed positioneerde SCOTT als technisch productleider in de skimarkt. De aanvankelijke visie van Ed SCOTT om op technische innovatie te richten zou dienen als de hoeksteen van de bedrijfsfilosofie naarmate het merk volwassen werd.

In 1989 maakt SCOTT een merkwaardig debuut in het wielrennen. Ze hielpen Greg Lemond namelijk met een spectaculaire innovatie naar zijn Tour de France zege. Charley French, een levenslange SCOTT engineer, ontwikkelde het eerste aerodynamische opzetstuur.

Vanaf toen ging het snel met SCOTT, zo ontwikkelde ze de Unishock mountainbike vering, de eerste full-suspension mountainbike en de eerste volledige carbon mountainbike. Deze ontwikkelingen bleven niet onopgemerkt, ze kregen enorm veel publiciteit. De Endorphin, de eerste carbon mountainbike, werd een absolute legende in de mountainbike wereld.

Sinds 2001 is SCOTT ook niet meer weg te denken uit de racewereld. Ze ontwikkelde een carbon raceframe dat voor het eerst onder de 1,000 gram dook. De SCOTT CR-1 was in de 2003 het lichtste carbon frame dat op de markt te krijgen was.

In 2017 maakte SCOTT de lichtste aero racefiets met schijfrem ooit. Dit nieuw model werd de favoriete partner van het Michelton-SCOTT team. Ondanks dat deze fiets wordt bestempeld als ruw en stug wist Mathew Hayman in 2017 de ‘Hel van het Noorden’ op zijn naam te schrijven.

Naast de SCOTT Foil staat de SCOTT Addict. Op deze super lichte klimmersfiets wist Adam Yates de Vuelta d’Espange te winnen. De SCOTT Addict was al lange tijd een vaste waarde in het assortiment. In 2020 heeft SCOTT deze fiets volledig in een nieuw jasje gestoken met de nieuwste technieken.

De lichste elektrische racefiets ooit! SCOTT heeft voor 2021 een revolutie in de fietsmarkt ontwikkeld; de SCOTT Addict eRide. Deze elektrische racefiets beschikt over 36v – 250w (max 40 Nm) motor welke in de achternaaf zit. De 250 Wh accu zit in de schuine buis van het frame. 

De SCOTT Addict eRide beschikt over drie verschillende standen welke bediend kunnen worden door de knop op de bovenbuis. De kleur van de knop geeft aan in welke stand de fiets zich bevind. De fiets is daarnaast op een app aan te sluiten waarmee je je rit kunt analyseren en uploaden naar Strava. De SCOTT Addict eRide is te krijgen in 3 verschillende modellen welke allen beschikken over het Syncros geïntegreerde stuur waardoor alle kabels zijn geïntegreerd. De Addict eRide is al te krijgen vanaf €4.599,00. 

Met de 250 Wh kun je +/- 60 kilometer fietsen. Liever meer bereik? De SCOTT Addict eRide is ook te krijgen met een booster waardoor je bereik wordt verdubbeld.

Jos Feron - Close-up van een racefiets Jos Feron - Voorkant van de zaak Jos Feron - Teamfoto Jos Feron Jos Feron - Allerlei soorten gereedschap in de werkplaats