Opgericht in:
1958

Standplaats: Givisiez (Zwitersland)

REVOLUTIE VAN SKIPALEN: GEBOORTE VAN SCOTT

De skisport werd revolutionair veranderd met een technische innovatie van Ed Scott, een getalenteerde ingenieur en ski-racer die in Sun Valley, Idaho, woont. Ed Scott’s uitvinding van de eerste taps toelopende aluminium skistok verving onmiddellijk het bestaande gebruik van de bamboe en stalen stok.

Die revolutionaire uitvinding lanceerde een nieuw merk dat naar Ed’s achternaam werd genoemd; SCOTT. Ed positioneerde SCOTT als technisch productleider in de skimarkt. De aanvankelijke visie van Ed SCOTT om op technische innovatie te richten zou dienen als de hoeksteen van de bedrijfsfilosofie naarmate het merk volwassen werd.

In 1989 maakt SCOTT een merkwaardig debuut in het wielrennen. Ze hielpen Greg Lemond namelijk met een spectaculaire innovatie naar zijn Tour de France zege. Charley French, een levenslange SCOTT engineer, ontwikkelde het eerste aerodynamische opzetstuur.

Vanaf toen ging het snel met SCOTT, zo ontwikkelde ze de Unishock mountainbike vering, de eerste full-suspension mountainbike en de eerste volledige carbon mountainbike. Deze ontwikkelingen bleven niet onopgemerkt, ze kregen enorm veel publiciteit. De Endorphin, de eerste carbon mountainbike, werd een absolute legende in de mountainbike wereld.

Sinds 2001 is SCOTT ook niet meer weg te denken uit de racewereld. Ze ontwikkelde een carbon raceframe dat voor het eerst onder de 1,000 gram dook. De SCOTT CR-1 was in de 2003 het lichtste carbon frame dat op de markt te krijgen was.

In 2017 maakte SCOTT de lichtste aero racefiets met schijfrem ooit. Dit nieuw model werd de favoriete partner van het Michelton-SCOTT team. Ondanks dat deze fiets wordt bestempeld als ruw en stug wist Mathew Hayman in 2017 de ‘Hel van het Noorden’ op zijn naam te schrijven.

Naast de SCOTT Foil staat de SCOTT Addict. Op deze super lichte klimmers fiets wist Adam Yates de Vuelta d’Espange. De SCOTT Addict was al lange tijd een vaste waarde in het assortiment. In 2020 heeft SCOTT deze fiets volledig in een nieuw jasje gestoken met de nieuwste technieken.

SCOTT Addict Gravel

De SCOTT Addict Gravel; een lichtgewicht gravelmachine! SCOTT heeft al jarenlang de obsessie om de lichtste producten op de markt te zetten, deze obsessie hebben ze ook in de gravelserie doorgevoerd. Voor 2020 hebben ze een gravelfiets ontworpen welke stijfheid en comfort weet te combineren in één. Deze fiets geeft je geen reden meer om een onbekend pat te vermijden!

De SCOTT Addict Gravel is de carbon variant van de gravel-serie. De SCOTT Addict Gravel heeft dezelfde geometrie als de racevariant echter heeft deze fiets een iets langere wielbasis en meer ruimte voor dikkere banden. Daarnaast maakt de Addict Gravel gebruik van een 27.2mm zadelpen in plaats van een 31.6mm zadelpen, in combinatie met andere factoren heeft dit geleid tot een verhoging van het comfortgevoel met 61.5%.

De SCOTT Addict Gravel 10 is het topmodel. Deze gravelracer maakt gebruik van het HMF carbon en is afgemonteerd met de SRAM Force AXS groepset. Deze fiets heeft een adviesprijs van €5.699.

De SCOTT Addict Gravel 20 is de 2e in het rijtje. Deze carbon gravelbike is afgemonteerd met de Shimano GRX800 groepset. Deze fiets heeft een adviesprijs van €2.899.

SCOTT Speedster Gravel

De SCOTT Speedster Gravel heeft dezelfde kenmerken als de SCOTT Addict Gravel alleen dan met nog meer mogelijkheden! Je kunt deze fiets namelijk helemaal aankleden met verschillende accessoires door de bevestigmogelijkheden. Een fatsoenlijk spatbord, kleine bagagedrager of een ringslot is voor deze fiets geen probleem.

Toch liever geen accessoires op de fiets? Dan heb je een echte racer met dikke banden. Veldwegen, onverharde paden of zelfs single-tracks in het bos zijn voor de SCOTT Speedster Gravel geen onbekend terrein.

De SCOTT Speedster Gravel is te krijgen in 4 verschillende modellen. Het topmodel is de SCOTT Speedster Gravel 10. Deze aluminium gravelfiets is afgemonteerd met de meest luxe Shimano GRX groepset. De Shimano GRX-800 is vergelijkbaar met de Shimano Ultegra in de raceserie. Deze SCOTT Speedster Gravel heeft een adviesprijs van €2.299.

De SCOTT Speedster Gravel 20 en 30 zijn de kleinere broertjes van het topmodel. Het enigste verschil zit hem in de afmontage van de onderdelengroep. Het 20 model is al te krijgen voor €1.899 en het 30 model voor €1.599. De Speedster Gravel 40 is afgemonteerd met de Shimano Tiagra groepset met mechanische remmen.