Opgericht in:
1958

Standplaats: Givisiez (Zwitersland)

REVOLUTIE VAN SKIPALEN: GEBOORTE VAN SCOTT

De skisport werd revolutionair veranderd met een technische innovatie van Ed Scott, een getalenteerde ingenieur en ski-racer die in Sun Valley, Idaho, woont. Ed Scott’s uitvinding van de eerste taps toelopende aluminium skistok verving onmiddellijk het bestaande gebruik van de bamboe en stalen stok.

Die revolutionaire uitvinding lanceerde een nieuw merk dat naar Ed’s achternaam werd genoemd; SCOTT. Ed positioneerde SCOTT als technisch productleider in de skimarkt. De aanvankelijke visie van Ed SCOTT om op technische innovatie te richten zou dienen als de hoeksteen van de bedrijfsfilosofie naarmate het merk volwassen werd.

In 1989 maakt SCOTT een merkwaardig debuut in het wielrennen. Ze hielpen Greg Lemond namelijk met een spectaculaire innovatie naar zijn Tour de France zege. Charley French, een levenslange SCOTT engineer, ontwikkelde het eerste aerodynamische opzetstuur.

Vanaf toen ging het snel met SCOTT, zo ontwikkelde ze de Unishock mountainbike vering, de eerste full-suspension mountainbike en de eerste volledige carbon mountainbike. Deze ontwikkelingen bleven niet onopgemerkt, ze kregen enorm veel publiciteit. De Endorphin, de eerste carbon mountainbike, werd een absolute legende in de mountainbike wereld.

Sinds 2001 is SCOTT ook niet meer weg te denken uit de racewereld. Ze ontwikkelde een carbon raceframe dat voor het eerst onder de 1,000 gram dook. De SCOTT CR-1 was in de 2003 het lichtste carbon frame dat op de markt te krijgen was.

In 2017 maakte SCOTT de lichtste aero racefiets met schijfrem ooit. Dit nieuw model werd de favoriete partner van het Michelton-SCOTT team. Ondanks dat deze fiets wordt bestempeld als ruw en stug wist Mathew Hayman in 2017 de ‘Hel van het Noorden’ op zijn naam te schrijven.

Naast de SCOTT Foil staat de SCOTT Addict. Op deze super lichte klimmers fiets wist Adam Yates de Vuelta d’Espange te winnen. De SCOTT Addict was al lange tijd een vaste waarde in het assortiment. In 2020 heeft SCOTT deze fiets volledig in een nieuw jasje gestoken met de nieuwste technieken.

SCOTT Sub Sport

De SCOTT Sub Sport is de sportieve hybride fiets van SCOTT! Met een sportieve geometrie dat geschikt is voor tochten van iedere afstand. Deze fiets ideaal voor de vakantiefietser, zondagsrijder of woonwerk-verkeer. Alle fietsen zijn afgemonteerd met een Shimano onderdelengroep, verende voorvork en Racktime bagagedrager. Deze fiets klaar om op avontuur te gaan!

De SCOTT Sub Sport is verkrijgbaar in een dames of herenuitvoering. De damesuitvoering heeft een lagere instap en heeft een dameszadel. De SCOTT Sub Sport is te krijgen in 4 verschillende uitvoeringen.

De Sub Sport 10 is het topmodel in de SCOTT serie. Deze fiets is afgemonteerd met een Shimano XT en een Rockshox voorvork. Dit topmodel heeft een adviesprijs van €1.299. Het meest ‘standaard’ model is afgemonteerd met een Shimano groepset met 21 versnellingen. Deze fiets heeft een adviesprijs van €699.

SCOTT Metrix

De SCOTT Metrix is de fiets welke gebruikt voor de zonnige ritjes op een zondag of als partner tijdens de dagelijkse ritjes naar het werk. Het is als het ware een racefiets met een recht stuur welke je fit en gezond houd. Wie wil dat nou niet? Lekker op een morgen met een frisse wind in je haren naar het werk.

De SCOTT Metrix beschikt over een carbon of aluminium frame welke is afgemonteerd met sportieve onderdelen. De schakelonderdelen zijn hetzelfde als die van de SCOTT Speedster welke het racemodel is. De banden met profiel geven je echter iets meer comfort en grip op de glibberige stukken. Liever spatborden of een bagagedrager op deze fiets? Geen probleem! De fiets heeft voldoende bevestigmogelijkheden.

Deze SCOTT is te krijgen in 3 verschillende modellen. Het topmodel heeft een carbon frame welke is afgemonteerd met een Shimano R7000 (105) groepset. Deze fiets heeft een adviesprijs van €1.999. De SCOTT Metrix 30 EQ wordt standaard afgeleverd met spatborden en een Shimano Claris groepset, ideaal voor het woon-werkverkeer. Deze fiets heeft slechts een adviesprijs van €849.

SCOTT Sub Cross

De SCOTT Sub Cross is de off-road variant van de SCOTT Metrix. Met een verende voorvork, mountainbike componenten en dikkere banden is deze uitvoering meer geschikt voor de onverharde paden. De SCOTT Sub Cross heeft echter banden met een speciaal profiel, hierdoor is het loopvlak gladder waardoor deze op de normale weg ook uit de voeten kan.

De SCOTT Sub Cross is te krijgen in de dames of herenuitvoering. Het damesmodel heeft een lagere instap door middel van een trapeze model. De SCOTT Sub Cross is afgemonteerd met mountainbike onderdelen voor extra stevigheid. Zowel het dames als herenmodel is te krijgen in 5 verschillende uitvoeringen.

De SCOTT Sub Cross 10 is het topmodel in de serie. Deze uitvoering is afgemonteerd met een Shimano XT groepset en een verende voorvork welke versteld kan worden via een lock-out op het stuur. Deze fiets heeft een adviesprijs van €1.199. De SCOTT Sub Cross 50 is de uitvoering met de minst luxe afmontage. Deze fiets is afgemonteerd met een Shimano Tourney groepset een een vaste voorvork. Deze fiets heeft een adviesprijs van €529.

Jos Feron - Close-up van een racefiets Jos Feron - Voorkant van de zaak Jos Feron - Teamfoto Jos Feron Jos Feron - Allerlei soorten gereedschap in de werkplaats