Opgericht in:
1921

Standplaats: Sakei (Japan)

SPD – Shimano Pedaling Dynamics. Sinds 1990 heeft Shimano ook fietsschoenen in het assortiment. Voor de oudere generatie was de eerste klikschoenen een ware revolutie. In het heden is dit niet meer weg te denken uit de fietsbranche.  

Het Shimano kliksysteem is de afgelopen jaren nog meer ontwikkeld. Hierdoor heb je momenteel specifieke mountainbike- of raceschoenen. De zogenaamde Shimano SPD schoenen zijn ontwikkeld voor de mountainbikers. De Shimano SPD-SL pedalen zijn ontwikkel voor de racefietsers.

De Shimano racelijn bestaat uit 4 verschillende modellen. Het topmodel in de Shimano serie is de Shimano RC7, welke beschikt over een volledige carbon zool met twee BOA-sluitingen. 

BOA is een befaamd bedrijf welke draaisluitingen ontwikkeld voor onder andere schoenen, helmen en tassen. In de gehele Shimano collectie is het BOA-systeem gebruikt. Het BOA-systeem is zo ontwikkeld dat de schoen perfect aansluit om de voet.

De Shimano RC7 heeft een prijskaartje van €199,99. Het kleine broertje is de RC5, welke in drie verschillende kleuren te krijgen is, beschikt over één BOA-sluiting en een composiet zool. De Shimano RC1 is het instapmodel in de collectie van Shimano. Deze schoen beschikt over een kunststof zool en 3 klittenbanden. Deze heeft een prijs van €79,99. 

De Shimano mountainbikelijn bestaat ook uit 4 verschillende modellen. Het topmodel in de Shimano serie is de Shimano XC7, welke beschikt over een kunststoffe zool van Michelin met twee BOA-sluitingen. 

De Michelin zool is ontwikkeld om waterbestendig te zijn en voldoende grip te bieden in modderachtige stukken.

De Shimano XC7 heeft een prijskaartje van €199,99. Het kleine broertje is de XC5, welke in drie verschillende kleuren te krijgen is, beschikt over één BOA-sluiting en de Michelin zool. De Shimano XC1 is het instapmodel in de collectie van Shimano. Deze schoen beschikt over een kunststof zool en 3 klittenbanden. Deze heeft een prijs van €79,99. 

Jos Feron - Close-up van een racefiets Jos Feron - Voorkant van de zaak Jos Feron - Teamfoto Jos Feron Jos Feron - Allerlei soorten gereedschap in de werkplaats