Opgericht in: 1960

Standplaats: Treviso (Italië)

Sidi bestaat dit jaar 60 jaar! Al zestig jaar maakt Sidi hoogwaardige fietsschoenen voor zowel de mountainbike als racefiets. Een begrip in de wielersport.

Met zestig jaar ervaring weet Sidi exact hoe een fietsschoen in elkaar zit. Comfort, stijfheid en gewicht; een moeilijke balans welke Sidi in al hun schoenen heeft proberen te verwerken.

Sidi heeft voor 2020 een jubileummodel gelanceerd genaamd de ‘Sixty’. Dit model is de lichtste schoen ooit gemaakt. Daarnaast beschikt de schoen over een geventileerde carbon zool waardoor je geen zweterige en natte voeten krijgt. Het prijskaartje van het jubilieum model van Dino Signori is €379,95.

De mountainbike collectie van Sidi bestaat uit 7 verschillende modellen. De collectie is opgebouwd uit enkel hoogwaardige schoenen waar het verschil tussen de modellen bestaat uit materiaalsoort, type zool en sluitsysteem. 

Het topmodel in de mountainbikeserie is de Sidi MTB Tiger. Deze schoen is gemaakt een speciaal materiaal welk vuil afstoot waardoor de levensduur wordt vergroot. Daarnaast heeft de schoen twee Sidi sluitsystemen waardoor je de schoen perfect om je voet kunt afstellen. Met een volledige carbonzool is de schoen enorm stijf waardoor alle kracht die je zet wordt overgebracht op de pedalen. Het prijskaartje van deze schoenen is €399.95

Naast de Sidi MTB Tiger bestaat de collectie van Sidi uit de Drako, Dragon, Eagle en Alba. De Sidi MTB Alba is te krijgen vanaf €179,95 en is te krijgen in vier verschillende kleuren.

De racecollectie van Sidi bestaat uit 7 verschillende modellen. Net zoals de mountainbikecollectie zit het verschil voornamelijk in het materiaal, type zool en sluitingssysteem. Professionals zoals Egan Bernal, Chris Froome en Tony Martin hebben in de collectie van Sidi gekozen voor de Sidi Shot. 

De Sidi Shot is een volledige carbon schoen met hielversteviger, twee Sidi sluitsystemen en speciaal duurzaam materiaal. De Sidi Shot is het topmodel in de serie en is verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren en heeft een prijskaartje van €399,95.

De Sidi Wire, Ergo, Genius en Alba zijn de kleine broertjes. De Alba is al te krijgen vanaf €179,95.

Jos Feron - Close-up van een racefiets Jos Feron - Voorkant van de zaak Jos Feron - Teamfoto Jos Feron Jos Feron - Allerlei soorten gereedschap in de werkplaats