Opgericht in:
 
1946

Standplaats: Fonzaso (Italië)

Mapei, misschien wel het meest beroemde team dat over de kasseien van de Hel van het Noorden reed. In 1995 ging de winst naar Franco Bellerini die in het Sportful shirt van Mapei die solo aankwam op de velodrome van Roubaix.

Dit jaar was de doorbraak van Sportful in de wielerwereld. Iedereen wilde het unieke shirt van Mapei bemachtigen; in het heden zie je zo nu en dan nog steeds dit shirtje rondrijden. In 2020 is het Sportful voor het vierde jaar oprij gelukt om de meest besproken renner van de generatie in het shirt van Sportful te krijgen; Peter Sagan.

Begonnen in 1946 in de Italiaanse Dolimieten als wolverweker en uitgegroeid dat ontwikkelaar van hoogwaardige fietskleding. Chapeau!

Zoals de naam al zegt; Total Comfort Bibshort. Bibshorts staan bij Sportful bovenaan het lijstje, ze willen namelijk onvoorwaardelijk fietscomfort. De bibshort-lijn van Sportful bestaat uit 21 verschillende broeken welke allen eigen kenmerken hebben. 

De Total Comfort Bibshort is het uithangbord van Sportful. Met een Total Comfort zeem wat 18mm aan padding heeft, een vierpandig stretch stof en een geperforeerde zijkant ben je optimaal voorbereid voor de lange warme tochten. De Total Comfort broek van Sportful heeft een prijskaartje van €159,90.

Naast bibshorts heeft Sportful ook een assortiment aan shorts, dit zijn fietsbroeken zonder bretels. De Sportful Vuelta Short is de best-verkochte short in onze winkel; met een Sportful Comfort zeem hoef je geen compromissen te maken qua comfort. De prijs van de Sportful Vuelta Short is €54,90

De jerseys van Sportful zijn strak, stijlvol en modern. Boven aan de lijn staat het Evo Jersey, dit is een echt wedstrijdshirt door de strakke pasvorm en het lichte materiaal. De Evo Jersey heeft een geupdated design waardoor deze nog moderner oogt. Onder meer Peter Sagan rijdt het gehele jaar door in dit truitje. 

De Monocrom Jersey van Sportful is misschien wel het meest unieke shirt qua productieproces. Dit shirt wordt namelijk gedoopt in een bad met kleur- en verfstoffen. Door het productieproces is iedere shirtje echter uniek in zijn soort, ieder shirt neemt namelijk op een eigen manier die kleurstoffen op. Je zult dus nooit identiek hetzelfde shirt hebben. Het Monocrom Jersey heeft een prijskaartje van €99,90.

Naast de luxere lijnen van Sportful hebben ze ook shirtjes met een vriendelijker prijskaartje. Het Kite Jersey heeft een prijskaartje van €69,90.

Naast de bibshort staat Sportful ook bekend om haar NoRain policy. Sportful maakt het jou mogelijk om ook op de fiets te stappen in minder aantrekkelijke fietscondities.

De Sportful Stelvio is ontworpen, ontwikkeld en getest in en voor de meest erge weersomstandigheden. Regen, wind en hagel; in een woord de Sportful Stelvio Jacket. Het jasje is volledig gemaakt van stretchmateriaal en is ontworpen om zo goed mogelijk te ventileren om zo min mogelijk condens te hebben. Het jasje heeft echter wel een prijskaartje van €299,00.

De meest verkocht regenjas van Sportful is echter de Hot Pack 6 Jacket. In dit jasje blijf je +/- anderhalf uur droog. Dit jasje heeft getapet naden en kan opgevouwen worden tot een klein bolletje welke eenvoudig is op te bergen. Prijskaartje is €150,00.

De Hot Pack 6 is ook als vest te krijgen, zonder mouwen.

Jos Feron - Close-up van een racefiets Jos Feron - Voorkant van de zaak Jos Feron - Teamfoto Jos Feron Jos Feron - Allerlei soorten gereedschap in de werkplaats