Opgericht in:
2010

Standplaats: Atlanta (Verenigde Staten)

De geboorte van het interactieve fietsen; een revolutie in de fietsmarkt.

Wahoo heeft de fietsmarkt verder gedigitaliseerd. Met bedrijven zoals Zwift, Strava en Komoot heb je daarin goede partners. Zo heeft Wahoo het medemogelijk gemaakt om op een interactieve manier te fietsen op de standaard fietstrainers. Daarnaast hebben ze het ook mogelijk gemaakt om je grenzen te verleggen met behulp van fietsnavigatie.

Deze fietsnavigatie is te koppelen met een app op je smartphone waarmee je eenvoudig routes kunt downloaden, je data bekijken en je ritten kunt uploaden naar derde partij apps.

Met deze hulpmiddelen wordt het fietsen nog digitaler. Heb je hier geen behoefte aan? Je kunt alle apparaten van Wahoo ook gebruiken zonder geconnect te zijn met het internet. Hierdoor kun je toch de modernste technieken gebruiken zonder dit te hoeven delen met derde.

De Wahoo Kickr series; de interactieve trainers van Wahoo. De collectie bestaat uit drie verschillende soorten trainers waarvan er twee direct-drive zijn.

De Kickr Power en Kickr Core worden direct-drive trainers genoemd omdat deze zonder achterwiel gebruikt kunnen worden. Dit wil zeggen dat er een vliegwiel in de trainer zit waarop een cassette is gemonteerd. Hierdoor kun je je achterwiel uit je fiets halen, en de fiets rechtstreeks op de trainer aansluiten. De Kickr Power heeft een prijskaartje van €1.199,00 t.o.v. €799,00 van de Kickr Core. Het verschil tussen de trainers zit voornamelijk in het geluid dat de trainer maakt, het gevoel (meer of minder realistisch) en de maximale krachtoverbrenging. 

De Kickr Snap dient gebruikt te worden met het eigen achterwiel. Deze monteer je tussen een specifieke klem waardoor de band over een de trainer rolt. De Kickr Snap heeft een prijskaartje van €499,00. 

De nieuwste fietscomputer van Wahoo; de Elemnt Roam. Deze fietsnavigatie is speciaal gemaakt om jouw grenzen te verleggen! Zo helpt deze fietscomputer je met het rijden van nieuw routes, helpt hij je als je de weg kwijt bent en kan weet hij zelfs op off-road parcoursen de weg. 

De Wahoo Roam heeft in tegenstelling tot concurrenten bewust gekozen voor géén touchscreen. De regendruppels die op het touchscreen blijven liggen zorgen ervoor dat het scherm blijft switchen van scherm. Bij de Wahoo dien je op een fysieke knop te drukken welke aan de onderzijde van de Wahoo’s zit. Daarnaast maakt de Wahoo Roam gebruik van een kleurenscherm van Gorilla Glass, dit scherm is extreem sterk en hierdoor krasbestendig.

De Wahoo Roam is als losse computer te krijgen, maar ook in een bundel met hartslagmeter en speed- en cadancesensor. De losse computer heeft een prijs van €349,95 en de bundel €429,95.

De Wahoo Elemnt Bolt is het kleine broertje van de Wahoo Elemnt Roam. De Wahoo Elemnt Bolt heeft een iets kleiner scherm, een zwart-wit scherm en een iets minder geavanceerde navigatie.

Met deze minder luxe versie heb je wel alle standaard functionaliteiten van de Elemnt Roam. Zo kun je heel eenvoudig navigeren, routes rijden en je data aflezen. Daarnaast is de Element Bolt net zoals de Roam te koppelen met Strava en andere apps.

De Wahoo Elemnt Bolt is te krijgen als bundel of als losse computer. De bundel bestaat uit de Wahoo Tickr hartslagmeter, Wahoo speed- en cadancesensors en de computer. Deze bundel heeft een prijs van €329,95. De losse computer heeft een prijs van €229,95.

Jos Feron - Close-up van een racefiets Jos Feron - Voorkant van de zaak Jos Feron - Teamfoto Jos Feron Jos Feron - Allerlei soorten gereedschap in de werkplaats